Allerede oprettet Bruger

Husk log ind

Dankort, Visa/Dankort

Test og resultater

Test af forskellen på to rum, hhv. MED og UDEN radiatorbreeze:For at finde ud af dette, foretog den svenske udvikler forsøg i to identiske kontorrum, hvor der blev monteret en radiatorbreeze på det ene rums radiatorer. Temperaturen var ca. 12 grader,  da radiatorbreezerne blev startet i det ene rum. Temperaturforløbene i de 2 rum måltes herefter i 4 timer.

Efter 4 timer var temperaturen i rummet uden radiatorbreeze øget med 3,3 grader. Temperaturen i rummet med radiatorbreeze var derimod steget med 9,5 grader! Den udvendige temperator lå i øvrigt mellem minus 7,7 og minus 12 grader i løbet af forsøgsperioden. 

Billedet viser det kontorrum, hvor radiatorbreezerne er monteret for neden på radiatorerne. Til venstre ses (på en stolpe) det måleinstrument, som temperaturen måltes med. Det andet kontorrum er identisk, blot uden radiatorbreezere.


Konklusion:
Radiatorbreeze effektiviserer med stor sandsynlighed radiatorens effekt. En hurtig, enkel og billig måde at få et varmt rum, når det er koldt udenfor.

Følgende er kurverne, som beskrivet temperatorændringen i løbet af testens 4 timer.
 

Radiatoren uden radiatorbreeze, blev startet klokken 21.04, og 4 timer senere var temeperaturen steget til fra 12 grader til 15,3 grader.
 

Temperaturkurve uden radiatorbreeze: 

Radiatoren med radiatorbreeze, blev startet klokken 21.01, og 4 timer senere var temperaturen steget med 9,5 grader fra 12 til 21.5 grader. Bemærk specielt, hvor hurtigt temperaturen stiger. På undeer 1 time er temperaturen steget med godt 5 grader, hvor den i det andet rum var steget knapt 1 grad.

Temperaturkurve med radiatorbreeze: