Allerede oprettet Bruger

Husk log ind

Dankort, Visa/Dankort

Oftest stillede spørgsmål

Hvorfor skal du have så mange ventilatorer i en radiatorbreeze?
Ved at montere ventilatorerne får du et jævnt flow over hele radiatoren, og ventilatorerne kan køre med så lave omdrejningshastigheder, at lyden bliver minimal.

 
Hvorfor blæser ventilatorerne ikke ned mod gulvet, i stedet for opad?
Ventilatorerne følger naturlovene, som siger, at varm luft stiger opad. Hvis du forsøgte at vende det varme luftflow til at gå nedad, så ville den varme luft alligevel snart stige og blive suget ind i ventilatorerne igen og gå rundt i en cirkel og derved ikke komme ud i rummet.  Læs "Hvordan fungerer Radiatorbreeze?"

Hvilken spænding kører ventilatorerne på?
Ventilatorerne kører på svagstrømsspænding som er helt ufarlig for mennesker, så der behøves ingen elektriker. Transformeren er dobbelt isoleret, hvilket indebærer, at den også kan anvendes i badeværelser.
 
Er der tale om helt almindelige computerventilatorer?
Nej, ventilatorerne er optimeret netop til radiatorbreezen. Det er bl.a. optimeret for at afgive så lidt lyd som overhovedet muligt.
 
Hvor længe holder ventilatorerne?
Ved normalspænding 7,5 V og 20 graders temperatur er levetiden næsten ubegrænset.
 
Kan jeg nøjes med at sætte radiatorbreeze på halvdelen af radiatoren?
Du kan helt enkelt sige, at effekten bliver stort set halveret, hvis du kun monterer på halvdelen af radiatoren.  Så det betaler sig afgjort at bruge hele radiatorens længde.
 
Hvordan skal jeg eksakt måle længden på radiatoren?
Ventilatorholderen består af  5cm-stykker, så længden af radiatorbreezen kan tilpasses indenfor +/- 2,5cm. Hvis du køber en radiatorbreeze på 100cm, bliver den 102,5cm idet endestykkerne forlænger den med 2,5cm. Vi synes selv at det er pænest at radiatorbreezen er lidt kortere end radiatoren, og i dette tilfælde skal du tage et splejsestykke ud i midten af radiatorbreezen, hvorved den i dette eksempel bliver 97,5 cm lang. Læs "Mål længden".
 
Hvad gør jeg, hvis jeg ikke finder et billede, der svarer til min radiator?
Der findes en detaljeret beskrivelse af, hvordan du vælger korrekt mellem de to typer af radiatorbreeze hhv. ”panelradiator” og ”sektionsradiator”, samt hvorledes du finder de rigtige fastgørelsesbeslag. Hvis du stadig er i tvivl, kan du maile et billede af din radiator til info@tanlange.dk
 
Tåler radiatorbreezen fugt?
Ja, under normale omstændigheder.
 
Er der garanti?
Ja, 3 år. Læs "Købsbetingelser".
 
Hvis det ikke føles varmere, hvad kan det så skyldes?
Enkelte gange kan det skyldes, at der ikke cirkulerer tilstrækkeligt vandstrømning til radiatoren. 

Det er ligeledes klart, at effekten bliver begrænset, hvis du monterer radiatorbreezen på en radiator i en ”hall”, hvor der er åben trappe op til første sal, idet varmen vil være tilbøjelig til at ryge direkte op på første sal.

Er der behov for en elektriker eller vvs-mand?
Nej, systemet bygger på, at du kan montere det selv.
 
Kan jeg montere i badeværelset?
Badeværelset er et perfekt sted for radiatorbreeze (selv om den naturligvis ikke tåler, at du udsætter den for direkte vandstråler). Vi har testet, hvor meget hurtigere en klud tørrer, når der er monteret en radiatorbreeze. Kluden tørrede 6 gange hurtigere og alt andet kommer ligeledes til at tørre hurtigere takket være luftcirkulationen.  Ofte sidder der et luftudtag i loftet på badeværelset, der kan ”stjæle den varme luft”. Men hvis du bruger radiatorbreeze, er den med til at modvirke dette, idet luften både opvarmes og - ikke mindst - sendes i cirkulation i badeværelset. På denne måde bliver der tale om tilskudsvarme til badeværelset. Læs "Hvor anvendes Radiatorbreeze?"
 
Hvor meget varmere kan jeg regne med, der bliver?
Det afhænger af mange faktorer, men ca. 2-4 grader, når det er 0 grader udenfor.
 
Kan jeg installere radiatorbreeze på bare en radiator?
Som tommelfingerregel bliver effekten det halve, hvis du kun monterer radiatorbreeze på halvdelen af radiatorerne.
 
Hvis jeg har et enkeltpanelradiator og monterer radiatorbreeze, hvad svarer det så til for en radiatormodel uden radiatorbreeze?
Effekten afhænger af mange faktorer, men det svarer mindst til en dobbeltpanelradiator.
 
Kan jeg montere radiatorbreeze på den type elradiatorer, der kører som olieradiatorer?
Nej, - men... Vi har solgt radiatorbreeze til mange, som har oliefyldte el-radiatorer og nævnt, at man ikke kan forvente at få mere energi ud af radiatoren. Alle har fået tilbud om at levere radiatorbreeze retur og få pengene tilbage, men indtil videre er ingen vendt tilbage…
 
Hvor lang tid tager montagen?
Den tager ca. 30 minutter per radiator.
 
Hvor svært er det at montere alle detaljerne?
Ved leverance medfølger en instruktion med billeder. De samme instruktioner findes på hjemmesiden. Læs "Monteringsvejledning".
 
Hvordan kan det blive varmere med radiatorbreeze. Radiatoren bliver jo ikke varmere?
Volumen af varmluft per tidsenhed øges kraftigt. En radiator på 100cm med 5 ventilatorer har et maksimalt flow på ca. 300m3/time til sammenligning med normal konvektion, som er betydeligt mindre.
 
Lyder det ikke af meget med så mange ventilatorer?
Ventilatorerne er fremstillet specielt til radiatorbreeze med henblik på at være meget lydsvage. Med mange ventilatorer kan omdrejningshastigheden holdes lav, hvorved det bliver mere lydsvagt med de mange ventilatorer.
 
Hvor mange watt forbruger ventilatorerne?
Ved normalspænding (7,5V) bruger de under 0,5W per stk, hvilket i øvrigt omdannes til varme.
 
Findes der radiatorbreeze til alle radiatorlængder?
Den kortest mulige længde er 17,5cm og opad kan du øge længden i 5cm’s skridt i det uendelige.
 
Skal du slukke for radiatorbreezerne om sommeren?
I mange tilfælde kan det være en fordel at have radiatorbreeze kørende hele året rundt. I hvert fald der, hvor luftcirkulationen har udtørringsfunktion såsom i badeværelser og i kælderrum.
 
Bliver der mere støv, når ventilatorerne blæser?
Nej.
 
Hvordan kan luften ved gulvet blive varmere?
Radiatorbreeze suger den kolde luft ved gulvet ind og blæser den forbi/gennem radiatoren og varmer den derved op. Denne varme luft kommer relativt hurtigt tilbage til gulvet.
 
Er radiatorbreeze miljøvenlig?
I princippet kan alt i radiatorbreeze genanvendes. Radiatorbreeze mindsker energiforbruget og giver nyt liv til gamle radiatorer, så disse ikke behøver skrottes og udskiftes med nye. I stedet for at sende en radiator, som vejer 30 kg til genbrugspladsen og købe en ny radiator som måske vejer 60 kg, kan en lille pakke med radiatorbreeze som vejer 4 kg gøre mere nytte og reducere omkostningerne betragteligt. Hvilket er rigtig godt for miljøet.